"Sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berperang pada jalanNYA dalam barisan yang teratur seolah-olah mereka itu seperti suatu bangunan yang tersusun rapi"

(Surah As Saff:4)

ikHwAn akHaWat

Sunday, 26 June 2011

Was it funny,wasn't it???

kalau korang pikir korang masih _s_ _ _
bacalah...kalau
tak...
.....Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah amik mase 2 minit untuk
membaca
ini....
kalo lebih 2
minit
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha
Pengasih...


Just imagine...situation ni jd kt korang..... Suatu
hari pada masa
Sembahyang Jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang
1,000 jemaah...
tibe2 jek masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnye dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
mata dgn
membawe mchine
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup
MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu!!!!!!!"
Selepas
mendengar amaran
lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah
itu
utk
menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih
kurang
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
masing-masing termasuk
Pak
Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka
tutup mukanya
lalu
melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok
Pak
Imam, saya dah
halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Imam
mulakan sembahyang
Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan
meninggalkan
jemaah.... How was it??... korang rase  lawak
dgn
citer ni?
selain
terhibur,korang fikirkanlah...


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya
20 yg
betul-betul
beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan
ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa
machine gun.. diorang tak
kata
pun
nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru kena ugut,
terus 
lari
lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi"


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu jek..
tu pun bila time
sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org
kampung.. ada
tu lagi dashyat
setahun 2 kali jek.. bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa
yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dalam
al Quran"


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya
sementara, akhirat
adalah
tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
atau
girlfriend
berjam-jam
tapi nak berdoa kepada ALLAH.....alahai.. tak cukup
masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
tempat
tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang
berunsur
agama...


Lawak kan ??? Kenapa??? gelak tu kan realiti.. tapi
yg
paling lawak
sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni
akan
sampaikan kat
orang
lain...Brape org yg akan
luangkan masa
membaca? berapa banyak????


wallahuaallam..

renung2 kan laaa.....same2 la kte pk kan...
Ape pndapat korang?? mohon share pendapat.. =)

No comments:

Post a Comment